Zespół Niepublicznych Szkół Specjalnych
„Krok za krokiem”
w Zamościu
Jadłospis
STOWARZYSZENIE JADŁOSPIS 18-22.09.2023
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
18.09.2023 |
Płatki kukurydziane na mleku, bułka pszenna biała z serkiem topionym i ogórkiem świeżym, ¼ gruszki, herbata 1,3,5,7,8,9, 10,11,12
|
Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony do buraczków zasmażanych i ziemniaków, kompot 1,3,5,7,8,9,10,12
|
19.09.2023 |
Chleb razowy z pasztetem drobiowym, pomidor, winogrono herbata lub kakao 1,3,5,7,8,9, 10,11,12
|
Zupa ogórkowa, paski kurczaka do sosu koperkowego i ryżu, surówka z kapusty czerwonej, kompot 1,3,5,7,8,9,10,12
|
20.09.2023 |
Parówki do chleba razowego z masłem, ¼ jabłka, herbata lub kakao 1,3,5,7,8, 10,11,12
|
Barszcz biały z jajkiem, kluski śląskie polane masłem, surówka z marchewki, kompot 1,3,5,7,8,9,10,12 |
21.09.2023 |
Bułka pszenna biała z masłem, polędwicą miodową, rzodkiewką, mus owocowy, herbata lub kakao 1,3,5,7,8, 10,11,12,14
|
Rosół z makaronem, roladki wieprzowe z żółtym serem i papryką do ziemniaków, mizeria, kompot 1,3,5,7,8,9,10,12
|
22.09.2023 |
Chleb razowy z masłem, sałatą i serem żółtym, śliwka, herbata 1, 3, 7,11 |
Zupa krem z dyni, pierogi z twarogiem i ziemniakami do śmietany, kompot 1,3,5,7,8,9,10,12
|
WYKONAWCA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE
Wykaz ALERGENÓW:
1. GLUTEN, 2. SKORUPIAKI, 3. JAJA i produkty pochodne, 4. RYBY i produkty pochodne, 5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne, 6. SOJA i produkty pochodne, 7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. ORZECHY, 9. SELER i produkty pochodne, 10. GORCZYCA i produkty pochodne, 11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne, 12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny, 13. ŁUBIN i produkty pochodne, 14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Różnym krokiem, ale jedną drogą.
/Gradu diverso, via una./
Misją Zespołu
Niepublicznych Szkół Specjalnych
„Krok za krokiem” w Zamościu
jest zintegrowana edukacja i rehabilitacja oraz wsparcie społeczne wychowanków / uczniów oraz ich rodzin.